Familie 35

Familie - Uge 35

nemlig
462 kr.
96% ØKO/DK/NØGLEHUL
Osuma
472 kr.
61% ØKO/DK/NØGLEHUL
Dag 1: Ovnbagt fisk i tomatsauce med tilbehør

1 løg
2 squash
1-2 tsk tørrede rosmarin
500 ml hakkede tomater
400-500 g hvid fisk
400 g pasta
400 g tomater

Basis
Tørret rosmarin
1 løg
Olivenolie
Salt
Peber

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Pil løg og skær i tynde både. Vask squash og skær i tern. Kom løg og squash i et ovnfast fad og vend det med lidt olivenolie, salt og peber. Bag det i 20 min. i alt.

3. Imens sættes letsaltet vand over til pasta. Kog efter anvisning på pakken.

4. Når der er gået 10 min. af grøntsagernes tilberedsningstid tages fadet ud af ovnen. Tilsæt hakkede tomater og rør godt rundt. Kom fiskestykkerne i fadet og drys med rosmarin. Dryp med olivenolie og sæt fadet tilbage i ovnen og bag fisken i 8-10 min.

5. Skyl agurk og skær i stave til snack grønt. Vask tomater og skær i tern. Kom dem i en skål.

6. Dræn vandet fra pastaen (men lad en smule blive), og vend pastaen med lidt olivenolie.

7. Serverer pasta i en dyb talleren og top med ovnbagt fisk i tomatsauce og friske tomattern.

Dag 2: Klassisk medister med flødestuvet spinat, nye danske kartofler og grønt

1 agurk
2 røde peberfrugt
1 kg nye danske kartofler
500 g medister
300 g flødestuvet spinat (frost)

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. æbleeddike)
Smør

Opskrift
1. Skyl agurken og skær halvdelen i stave til snack grønt og anret i en skål og den anden halvdel i tern.

2. Skyl peberfrugt og skær i tern. Bland agurketern og peberfrugttern i en skål.

3. Sæt vand over til kartoflerne, f.eks. i en el-kedel. Skyl kartoflerne og kom dem i en gryde. Hæld kogende vand over til det dækker. Tilsæt salt og kog kartoflerne i 12-14 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdig i vandet i ca. 5 min.

4. Varm en pande op med olivenolie og evt. lidt smør og brun medisterpølsen på begge sider. Skru ned for varmen og steg medisteren ved jævn varme i ca. 10 min på hver side til den er gylden og gennemstegt.

5. Varm en gryde op og tilbered flødestuvet spinat som angivet på pakken. Smag til med salt og peber.

6. Vend peberfrugt- og agurketern med olivenolie og lidt eddike.

Dag 3: Ovnstegte kyllingeoverlår med kål i karrysauce, ris og snackgrønt

500 g gulerødder
1300 g kyllingeoverlår
1 løg
400 g ris (gerne fuldkornsris)
1 spidskål
1/2-1 tsk karry
1 dåse kokosmælk
1 æble

Basis
1 løg
Karry
Olivenolie
Salt
Peber
Eddike (f.eks. æbleeddike)

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skyl gulerødderne og skær halvdelen i grove skiver og resten i stave til snack grønt. Pil løg og skær i grove både.

3. Kom kyllinegoverlårene på en bageplade beklædt med bagepapir og gnid skindet med olivenolie, salt og peber.

4. Fordel løgbåde og gulerodeskiver omkring kyllingeoverlårene. Steg i ovnen i 30-40 min. til kyllingen er gennemstegt og sprød.

5. Sæt vand over til ris og kog dem efter anvisning på pakken.

6. Skyl spidskål og skær i grove tern.

7. Vask æblet og skær i små tern.

8. Opvarm en gryde med lidt olie og steg spidskålen i 2-3 minutter. Tilsæt karry og steg yderligere 2-3 min. Tilsæt kokosmælk, læg låg på gryden og lad det simre i 3-4 minutter.

9. Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt eddike og mere karry. Tilsæt æbletern.
Serverer stegt kylling med ris, toppet med spidskål i karrysovs og tilhørende snackgulerødder.

Dag 4: Hjemmelavede burger med ovnfritter og grønt

800 g kartofler
1 icebergsalat
400 g tomater
1 agurk
500 g gulerødder
200 g yoghurt naturel
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk oregano
400 g hakket oksekød
4 burgerboller

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Spidskommen
Oregano

Opskrift
1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skur kartoflerne og skær dem i stave eller både. Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem til de er gyldne og møre i ovnen i ca. 35 min.

3. Skyl iceberg og skær i grove strimler. Vask tomater og agurk og skær i skiver. Vask gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet. Anret et fad med salat, tomat- og agurkeskiver og revet gulerod.

4. Rør en dressing af yoghurt, spidskommen, oregano og tilsæt evt. et lille nip sukker eller lidt flydende honning. Smag til med salt og peber.

5. Form 4 store flade bøffer og krydr dem med salt og peber. Steg dem i olie og smør til de er gennemstegte.

6. Varm burgerbollerne i ovnen i 6-8 min.
Serverer det hele på bordet og byg selv burger. Ekstra dip kan også være ketchup, sennep eller aioli.

Dag 5: Grøn rissalat med sprød broccoli og hummus

300 g ris
1 broccoli
300 g kyllingeoverlår
1 dåse kikærter
Olivenolie
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 Løg
Vinaigrette:
Olivenolie
Sennep
Honning
Eddike

Basis
Olivenolie
Salt
Peber
Hvidløg
Spidskommen
Sennep
honning
eddike

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Kom kyllinegoverlårene på en bageplade beklædt med bagepapir og gnid skindet med olivenolie, salt og peber. Bag dem i 30-40 min. til de er gennemstegt

3. Sæt letsaltet vand over til ris og kog efter anvisning på pakken.

4. Vask broccoli og halverer det. Den ene halvdel skæres i små buketter, vendes i lidt olivenolie og fordeles ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber. Den anden halvdel rives på den grove side af rivejernet, så du får "krummer" af broccoli.

5. Når der er 15-20 min. tilbage af kyllingens tilberedsningstid, sættes broccoli ind og bages i ca. 15-20 min. til de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem at de ikke bliver helt sorte.

6. Dræn kikærterne for væske og som dem i en minihakker/foodprocessor (en stavblender kan også bruges). Tilsæt 1/2 dl olivenolie, spidskommen, hvidløg, salt og peber. Blend og smag den til. Evt. med lidt mere af noget af det og lidt syre. Justerer konsistensen med lidt olie eller vand.

7. Pil løg og skær i mindre både. Varm en pande op med lidt olie og steg løgbådene til de er gyldne. Sæt til side.

8. Når risene er kogt færdig blandes de med det revet broccoli og mindre stykker af tilberedt kylling samt de stegte løg.

9. Bland en vinaigrette af ligedel olivenolie, sennep og honning. Smag til med lidt eddike, salt og peber. Vend vinaigrette i rissalaten.

10. Serverer rissalaten med sprøde broccolibuketter og cremet hummus.

Salt
Peber
Spidskommen
Oregano
Eddike
Tørret rosmain
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Smør
Karry
Honning
Sennep

23 Nemlig/22 Osuma varegrupper:

Hakket oksekød, 480 g
Rå medister, 500 g
Burgerboller, 4 stk
Kyllinge overlår, 1300 g
Fisk, 400 g
Yoghurt naturel, 200 g
Ris (gerne brune Jasminris eller fuldkornsris), 400 g
Pasta, 400 g
Kartofler, 800 g
Nye kartofler, 1000 g
Gulerødder, 1000 g
Icebergsalat. 1 stk
Agurk, 3 stk
Tomater, 700 g
Kokosmælk, 400 ml
Æble (topaz), 1 stk
Spidskål, 1 stk
Squash, 2 stk
Rød peberfrugt, 2 stk
Hakkede tomater, 500 ml
Flødestuvet spinat, 300 g
Broccoli, 1 stk
1 dåse kikærter, 1 stk